Noc básníků 2012 - St. Alzheimer Cup

Milan Kohout, Americká gotika

Kdo vyhrál prestižní  cenu Alzheimer Cup 2012 s výhrou 1. mil. Kč? 


Kdy? Kde? Co? Pátek 31. srpna 2012 v 19.00 hod. 

Spolek přátel Ospělova et comp. uspořádali 5. ročník festivalu Noc básníků na výzkumnické farmě léčivého konopí "Capo di Tutti Capi Cannabis" manželů Dvořákových. 

Cena „St. Alzheimer Cup“ v hodnotě 1. mil. Kč  byla určena pro vydavatelské domy, redakce a novináře spojené s podporou humanitárního bombardování „Marihuana do mlékáren“ a "Konopí do lékáren". Cena předána vítězi Na noci básníků v sobotu 1. září 2012 v 00:00 SEČ.


Kde: Zahradní amfiteátr Spolku přátel Ospělova, Cannabis Hemp Street No. 6, 798 55  Evropa u Ospělova 
Kdy: Pátek 31. srpna 2012 v 19.00 hod.   
Kdo: Níže uvedení pozvaní hosté, přihlášení hosté, ctitelé umění a poezie, děti. Závazné přihlášky (kapacita omezena) pište na email magdalena.dite@gmail.com
Kategorie poezie: Soutěžní kategorie v roce 2012 jsou pro děti a dospělé pouze v autorské poezii. V převzaté tvorbě je nutné, aby byla poezie inspirovaná baladami, morytáty a legendami autorů nominovaných na cenu  „St. Alzheimer Cup“. Po recitaci nutno odevzdat báseň porotě. Básně sebou, poezii v sobě.
Ceny: Cannabis unguentum, C. herba, C. urguel, C. liguere a C. chocolate
Vstupné: 33 Kč, děti zdarma

Program
Vladimír Franz prezident. Můžete podepsat na Noci básníků i zde
Videoedukace: Miloš Forman – Jak se kouří joint
Foto: Jan Koráb – Studio Koráb
Hudba: Miky & Poetic band a  Hynkovy zámky
Film: Rok konopíza účasti režiséra filmu Petra Slabého a producenta Jana Hrnčíře
Sochařské sympozium: Lenka Klodová – Joint manželů Dvořákových, Jaromír Kafka – Orbis Pictus a 7 viselců
Odborná porota: Ludmila Navrátilová ze Svojanova – předsedkyně, Petra Šimečková (Pecen), Petr Palarčík (Pustoryj), Michal Rusek (Časoděj), Martin Škabraha (Texty)
La Putyka: Vanda, Štěpán a Klára etc.
Praktické poznámky: La Putyka nabízela občerstvení mokem a krmí, pro řidiče nealkoholické pivo. Deku a svetr sebou (500 m/m). Ohniště bylo připraveno. Možnost přespat za kopcem (cca 12 km) v Monastýru Zesnutí Přesvaté Bohorodice, 783 22  Vilémov (nutno předem objednat). Telefon: +420 585 349 015.  Mobil: +420 608 838 994

St. Alzheimer Cup
Debata evropských umělců o udělení St. Alzheimer Cup
Na základě žádosti farníků evropské cannabisové církve ospělovských filantropů a mecenášů byla festivalu „Noc básníků“ udělena mimořádná příležitost předat prestižní cenu „St. Alzheimer Cup“ v hodnotě 1. mil. Kč  s  druhou cenou Karla Sabiny "IG Farben Brief“ a třetí cenou "Stráž lidu".  Cena je určena významným českým vydavatelům, redakcím a novinářům pokračujícím v odkazu agenturních svazků Mistra Koniáše, Karla Sabiny a Jana z Pelechu. Prestižní cena „St. Alzheimer Cup“ je financována z grantů „Auschwitz - Rothschild -Birkenau Foundation, Cyklon Foundation a Mengele Foundation“ za investigativní umění propagandy v kategoriích:

1. Matka (hlasování od 19. ledna do 8.března včetně, předávání cen 8.května)
2. Bílá nemoc (hlasování od 8.května do 14. července včetně, předávání cen 1.září)
3. Šlépěje (hlasování od 1.září do 10. října včetně, předávání cen 19. ledna)



Tvrdý zákrok poezie - tzv. neodkladný úkon
Cenu za rok 2012 v kategorii „Matka“ získala tanečnice a choreografka Mata Hari, jinak odborná pracovnice Centra adiktologie Lékařské fakulty Univerzity Karlovy Vendula Běláčková. Cena byla udělena 8. května 2012 v rámci Pražského jara. Předseda poroty, děkan LF UK Tomáš Plíseň řekl, že jde o nejhodnotnější projev podpory „Marihuany do mlékáren“. Umělkyně Běláčková cenu získala za záhrobní tanec dervišů OPL tanečního folklórního souboru SUKL. Cena je putovní a šla do druhého kola, kde byli v kategorii „Bílá nemoc“ nominováni:

1.      Umělecký šéfredaktor České televize Martin Dvořák za cyklus „Mlčeti zlato“
2.      Redakce týdeníku Reflex za cyklus „Labyrint srdce a ráj světa“
3.      Vydavatelství Haná Press, s.r.o. za cyklus „Hanácká jelita“

Cena byla předána vítězi Na noci básníků v sobotu 1.září 2012 v 00:00 SEČ.

Podpory nominací byly ukončeny pádem Bastily 14. července 2012 , email: magdalena.dite@gmail.com

Pište stále, sbíráme známky!